Εικόνες από τα Πλάγια (από το αρχείο των κ.κ. Ιωάννη Λαμπαδαρίου και Δήμητρας Βουλανά)


Τη δεκαετία του 1970 είχε οργανωθεί ποδοσφαιρική ομάδα με ποδοσφαιριστές του χωριού με τον τίτλο «Όμιλος Πλαγίων». Στις μαύρες φανέλες των παικτών υπήρχε στο μέρος της καρδιάς ένας λευκός κύκλος με τα μονογράμματα «ΟΠ» τυπωμένα με μαύρο χρώμα. Η ομάδα του χωριού διοργάνωνε ποδοσφαιρικά παιχνίδια με τις ομάδες των χωριών Ειδομένης και Φανού.
Στην ομάδα του χωριού, την εποχή εκείνη αγωνίστηκαν ο Γιάννης Λαμπαδάριος, ο Γιάννης Βουτσής, ο Ανέστης Ανθάκης, ο Θεόφιλος Αρναουτίδης, ο Σοφρώνης Ρέππος, ο Κώστας Σβάνος, ο Θανάσης Δελάκης, ο Στέλιος Πλατής, ο Κλήμης Κακατσέρης, ο Δημήτρης Μουτσάκης, ο Γιώργος Πασχαλέρης, ο Αναστάσιος Παπαναστασίου (μπούλης), ο Τάσος Μπούρας, ο Στάθης Πουλίδης, ο Κώστας Διονυσόπουλος κ.α. [1] 

Στην φωτογραφία τρεις από τους παίκτες του "Ομίλου Πλαγίων", στο γήπεδο του χωριού, στα μέσα της δεκαετίας του '70. Από αριστερά: Ιωάννης Βουτσής, Ανέστης Ανθάκης, Ιωάννης Λαμπαδαρίου. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από το φωτογράφο Διαμαντή Πλατή.

Από το αρχείο των κ.κ. Ιωάννη Λαμπαδαρίου και Δήμητρας Βουλανά.

[1] Πληροφορίες για τους παίκτες της ομάδας, ελήφθησαν από τον κ. Κώστα Ι. Πασχαλέρη.



Πλαγιώτες σε πασχαλινές προετοιμασίες στις αρχές της δεκαετίας του '80. Εικονίζονται από αριστερά ο Νικόλας Μποράκης, ο Παναγιώτης Μποράκης, καθιστός ο Ιωάννης Πασχαλέρης, ο Θοδωρής Μποράκης, η Ελένη Μποράκη, η γιαγιά Ζωή Μποράκη, η Δήμητρα Βουλανά και επί το έργον οι Αθανάσιος Βουλανάς και Παντελής Λαμπαδάρης. Από το αρχείο του κ. Λαμπαδάρη Ιωάννη και Βουλανά Δήμητρας.