Εικόνες από τα Πλάγια (Από το αρχείο της κ. Σουλτάνας Σιδηροπούλου - Γκέρλοβα)

 

Πλαγιώτισσες τη δεκαετία του 1950. Η μικρή είναι η Μαρία (Μαρίκα) Πασχαλέρη. Η τέταρτη από αριστερά, (πίσω από την μικρή) είναι η μητέρα της Μαρίκας, Σουλτάνα Πασχαλέρη (Σουλτανάρα).
Πέμπτη απo αριστερά η Σμαραγδή Σβάνου και έκτη η κόρη της Ευγενία Σβάνου (σύζυγος του Νίκου Τζουρτζουκλή).
Από το αρχείο της κ. Σουλτάνας Σιδηροπούλου - Γκέρλοβα.



Πλαγιώτες το 1965 στο καφενείο του Νίκου Τζουρτζουκλή. 
Εικονίζονται από δεξιά, μεταξύ άλλων οι: Δημήτρης Παπαδόπουλος (Παπαγιός), Γιάννης Σακαλάκης, Αθανάσιος Σβάνος, Νίκος Σβάνος, Χριστόδουλος Μουτσάκης, Κώστας Βλάσης, Χαρίτος Πασατσιφλικιώτης, Κώστας Στογιανκεχαγιάς, Νίκος Γκέρλοβας, Στέφανος Βελονάς. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από τον φωτογράφο (ΦΩΤΟ ΣΤΕΚΙ) Δημ. Πασατσιφλικιώτη. Από το αρχείο της κ. Σουλτάνας Σιδηροπούλου - Γκέρλοβα.



Σχολική εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Πλαγίων κατά την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Εικονίζονται από δεξιά: Γιώργος Πασχαλέρης, Ζωή Γκέρλοβα, Κατερίνα Κοντούδη, Τασούλα Τσαγκαρά, Σωτήρης Σαββούδης, Βασίλης Δρουγουνάκης, Δημήτρης Μιτικάκης, Μόσχος Σακαλάκης, Ανδρέας Σακαλάκης. Από το αρχείο της κ. Σουλτάνας Σιδηροπούλου - Γκέρλοβα.



Πλαγιώτες στο γραφείο της Κοινότητας Πλαγίων στις αρχές της δεκαετίας του 1970: Εικονίζονται από δεξιά: Νίκος Γκέρλοβας, Γεώργιος Ιωάννου (Αδαμάκης), όρθιος ο Ευάγγελος Ντοκμεντζής,  χωροφύλακας του Σταθμού Χωροφυλακής Ειδομένης, ο γραμματέας της Κοινότητας Γρηγόριος Τσοτσάκης, όρθιος ο Χριστόδουλος Μουτσάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Θεόδωρος Μποράκης και δίπλα του ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίας Παασκευής Πλαγίων Παπα-Κωνσταντίνος Ιωαννίδης. Φωτογραφία: Γεώργιος Τσαγκαράς. Από το αρχείο της κ. Σουλτάνας Σιδηροπούλου - Γκέρλοβα.



Πλαγιώτες στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Εικονίζονται όρθιοι από αριστερά: Σωκράτης Πασχαλέρης, Φρώσο Μουταφτσή και Αντώνης Φωταρίδης. Χαμηλά ανάμεσά τους η Μαρία Γκέρλοβα - Πασχαλέρη. Φωτογραφία: Φωτο Λάμπη - Φανός. Από το αρχείο της κ. Σουλτάνας Σιδηροπούλου - Γκέρλοβα.



Πλαγιώτικη συντροφιά σε καφενείο του χωριού. Μεταξύ άλλων εικονίζονται, από αριστερά Μαρία Γκέρλοβα - Πασχαλέρη, Νίκος Γκέρλοβας κ.α. Από το αρχείο της κ. Σουλτάνας Σιδηροπούλου - Γκέρλοβα.




Ο Νίκος Γκέρλοβας (με την άσπρη στολή αριστερά), νοσηλευτής κατά τη στρατιωτική του θητεία, εικονίζεται με ιατρικό προσωπικό και στρατιώτες της Μονάδας.



Πλαγιώτικη παρέα. Εικονίζονται: Νίκος Γκέρλοβας, Μαρία Γκέρλοβα - Πασχαλέρη, Ζαμπέτα Χατζημήτσου. Από το αρχείο της κ. Σουλτάνας Σιδηροπούλου - Γκέρλοβα.





Η Ζωή Γκέρλοβα σε μικρή ηλικία, τη δεκαετία του 1960. Από το αρχείο της κ. Σουλτάνας Σιδηροπούλου - Γκέρλοβα.




Το ζεύγος Νικολάου Γκέρλοβα και Μαρίας Γκέρλοβα - Πασχαλέρη. Από το αρχείο της κ. Σουλτάνας Σιδηροπούλου - Γκέρλοβα.