Εικόνες από τα Πλάγια (από το αρχείο της κ. Βούλας Ιντζέ - Πασατσιφλικιώτη)


Στη φωτογραφία εικονίζονται Πλαγιώτισσες στο δρόμο μεταξύ εκκλησίας και γραφείου της κοινότητας (το κτήριο της κοινότητας Πλαγίων είναι το δεύτερο από αριστερά) σε βάφτιση στις 21 Ιουλίου 1956. Στο κέντρο της φωτογραφίας, με τα μαύρα και το παιδί στην αγκαλιά, είναι η Ζωή Καράνταγλη, η «Παπσανή», από το Παπσού (Αρναούτκιοϊ), η μαμή του χωριού μας. Η φωτογραφία έχει ληφθεί από τον φωτογράφο Ιορδάνη Χατζημήτσου από τη Θεσσαλονίκη και προήλθε από το αρχείο της κ. Βούλας Ιντζέ-Πασατσιφλικιώτη.




Πλαγιώτες στη σπορά σε καπνοχώραφο στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Από αριστερά: Ευάγγελος Ντοκμετζής, Στέλιος Γραίτσας, Σμαρώ Ντοκμετζή, Μαργαρίτα Εριφάκη, Αθανασία Γραίτσα, Φανή Γραίτσα, Χρήστος Γραίτσας, Γαρυφαλλιά Φυλακάκη. Το παιδί είναι η Βούλα Ιντζέ-Πασατσιφλικιώτη. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από τον Πλαγιώτη φωτογράφο Ιωάννη Κ. Φωτεινό. Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο της κ. Βούλας Ιντζέ-Πασατσιφλικιώτη.



Παράσταση μαθητών πρώτης δημοτικού την 25η Μαρτίου 1963 στο σχολείο Πλαγίων. Από αριστερά άγγελοι: Κλεάνθη Πασχαλερη, Μάλαμα Αγελαδαρη, καθιστή Παναγία: η Κυριακούλα Δελάκη- Ρέππου, Αρχάγγελος Γαβριήλ: η Αναστασία Λαμπαδαριου (Σιτσα), πάλι άγγελοι: η Βούλα Ιντζέ Πασατσιφλικιώτη, η Ιωάννα Μαργελλου και γονατιστή η Δόμνα Χατζησταυριδου. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από τον Πλαγιώτη φωτογράφο Ιωάννη Κ. Φωτεινό. Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο της Βούλας Ιντζέ-Πασατσιφλικιώτη.



Ο Γιάννης Πασατσιφλικιώτης (με το ακορντεόν) στρατιώτης. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις 14 Απριλίου 1950 στο Παρανέστι Δράμας. Από το αρχείο της κ. Βούλας Ιντζέ-Πασατσιφλικιώτη.


Δημοτικό Σχολείο Πλαγίων το έτος 1966. Ο δάσκαλος Βασίλειος Σουλτανίδης και μαθήτριες των τάξεων.
Από το αρχείο της κ. Βούλας Ιντζέ-Πασατσιφλικιώτη.





Γυμναστικές επιδείξεις μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πλαγίων το έτος 1968.
Από το αρχείο της κ. Βούλας Ιντζέ-Πασατσιφλικιώτη.



















































Εικονίζονται οι μαθήτριες: από αριστερά, Βούλα Πασατσιφλικιώτη, Μάλαμα Αγελαδάρη, Βούλα Μουτσάκη, Δόμνα Χατζησταυρίδου, Μαρία Μουτσάκη, Μαρία Λαμπαδαρίου.




Εορτασμός εθνικών εορτών από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πλαγίων το έτος 1968.
(Από το αρχείο της κ. Βούλας Ιντζέ - Πασατσιφλικιώτη)








































Οι σχολικοί αγώνες δημοτικών σχολείων τμήματος Φανού (κι αργότερα δημοτικών σχολείων Ν. Κιλκίς), διεξάγονταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70 κι έπαιρναν μέρος μαθητές που διακρίνονταν στο σχολείο για τις επιδόσεις τους σε αθλήματα. Στην φωτογραφία βραβείο διάκρισης της Βούλας Πασατσιφλικιώτη στο αγώνισμα της ρίψης σφαίρας στο προαύλιο του σχολείου του χωριού Φανός τον Ιούνιο 1967. Από το αρχείο της κ. Βούλας Ιντζέ - Πασατσιφλικιώτη.



Στην πλατεία των Πλαγίων περιμένοντας το ΚΤΕΛ για Αξιούπολη. Εικονίζονται: από αριστερά, Βούλα Πασατσιφλικιώτη, Βούλα Σπυριδωνίδου, Ματίνα Μάλαμα. Όρθιοι οι: Ευστάθιος Πουλίδης και Γιώργος Τζουρτζουκλής.



Στην πλατεία των Πλαγίων περιμένοντας το ΚΤΕΛ για Αξιούπολη στις αρχές της δεκαετίας του '70. Εικονίζονται: από αριστερά, Βούλα Πασατσιφλικιώτη, Αντωνία Πασατσιφλικιώτη, ο μικρός Άκης, η Ματίνα Μάλαμα. Κάτω: η Ασημένια Τζουρτζουκλή.



Το πτυχίο ραδιοτεχνίτη του Γιάννη Πασατσιφλικιώτη το 1956 από τεχνική σχολή.