Εικόνες από τα Πλάγια (από το αρχείο της κ. Κυριακής Πολίτη)




Αποκριές 1960 στα Πλάγια. Ο Γιάννης Πολίτης ντυμένος Αμερικάνος κι οι Πλαγιώτες τον έχουν σηκώσει ψηλά, μπροστά στο παντοπωλείο του Πολιτούδη, στου "Παντή". 
Εικονίζονται ανάμεσα στο πλήθος οι: Γ. Καστελιώτης, Κ. Σβάνος, Ελ. Καλάθιας, Απ. Βλάσης, Δαμ. Παρλαπάνης, Παν. Καραογλάνης, Ευαγγ. Πασχαλέρης, Φιλ. Σακαλάκης, Παν. Πολιτούδης, Γ. Σαμαράς, Μιχ. Παρλαπάνης, Γ. Καραδενιζλής. Φωτογραφία: Ιωάννης Φωτεινός.




Δημοτικό Σχολείο Πλαγίων 1953. Εικονίζεται ο δάσκαλος Σοφρώνιος Σουλτανίδης ανάμεσα σε μαθητές του. Εικονίζονται, από αριστερά: Ελισάβετ Μαυροβουνιώτη, Αθανασία Μαυροβουνιώτη του Νικολάου (Νικόλαρου), Κυριακή Κακάκη, Γεώργιος Πεσιντζάκης.
Δεξιά από τον δάσκαλο: Μαγδαληνή Φυλακάκη, Δήμητρα Πουρίδου, Ολυμπία Χατζηλαζάρου, Μαρία Πασχαλέρη.






Πρωτομαγιά στα πεύκα, στην περιοχή του νηπιαγωγείου Πλαγίων. Από δεξιά εικονίζονται καθιστοί οι: η Μαγδαληνή Πολίτη με την μικρή Κυριακή Πολίτη, η Κατίνα Γκιούρταλη, ο Δημητρός Γκιούρταλης, ο Δημήτρης Πολίτης, οι υπόλοιποι 4 είναι άγνωστοι. Όρθιες: η Ελένη Γκιούρταλη και η Σουλτάνα Γκιούρταλη. Η φωτογραφία έχει ληφθεί το 1973 ή το 1974. Από το αρχείο της κ. Κυριακής Πολίτη.





Μαθητική εκδήλωση στο σχολείο Πλαγίων το 1977 ή το 1978. Εικονίζονται, μεταξύ άλλων από αριστερά , ο Λευτέρης Καλάθιας, ο Θεόδωρος Ι. Μποράκης (ο παππάς), η Κυριακή Πολίτη, ο Κυριάκος Γκικούδης. Από το αρχείο της κ. Κυριακής Πολίτη.