Εικόνες από τα Πλάγια (από το αρχείο των κ.κ. Ιωάννη Δάλλα και Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη)

 

Πλαγιώτες στη "βόλτα" το Πάσχα (26 Απριλίου 1955). Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Η νηπιαγωγός κ. Έφη με τα νήπια των Πλαγίων, αρχές τις δεκαετίας του '60. Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Ο κεντρικός δρόμος στα Πλάγια στις αρχές της δεκαετίας του '70. Ψηλά δεξιά διακρίνεται το Δημοτικό Σχολείο Πλαγίων. Εικονίζονται, από αριστερά: η Δήμητρα Σβάνου, ο Νίκος Κοντούδης, η Ελλρένη Γιαννουλάκη και η Τασούλα Τσαγκαρά.
Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Πρωτοχρονιά 1971. Επίσκεψη κατοίκων των Πλαγίων στο στρατιωτικό φυλάκιο 412 για προσφορά δώρων στους στρατιώτες. Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Πλαγιώτες στο στρατιωτικό φυλάκιο 412 την πρωτοχρονιά του 1971. Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Πλαγιώτες στα καζάνια για τσίπουρο την δεκαετία του '70. Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Πλαγιώτες στο καφενείο του Παναγή. Δεκαετία του '70. Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Πρωτομαγιά στα Πλάγια. Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Μπροστά στο γραφείο της Κοινότητας, μαθητική παρέλαση στα Πλάγια τη δεκαετία του 60. Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Μαθητική παρέλαση στα Πλάγια την δεκαετία του '60. Εικονίζονται: στην πρώτη σειρά η Ελένη Γιαννουλάκη, σημαιοφόρος ο Θωμάς Κακάκης, η Αικατερίνη Κοντούδη. Στη δεύτερη σειρά Σωτήριος Σαββούδης, ο Γιώργος Μυτικάκης και η Ανθή Ναλμπάντη.
Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Γάμος στα Πλάγια την δεκαετία του 60. Το κέρασμα στον δρόμο. Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Πλαγιώτισσες στα χιόνια τη δεκατετία του 1960. Εικονίζονται: από αριστερά Βασιλεία Κακατσέρη,
Ευτυχία Παπαναστασίου και Δέσποινα Καραμανλή. Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.



Γυμναστικές επιδείξεις στο Δημοτικό Σχολείο Πλαγίων τη δεκαετία του 60. Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.




Η είσοδος της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής Πλαγίων το 1955. 



Στιγμιότυπο από την εκδήλωση θεμελίωσης του νέου ναού της Αγίας Παρασκευής Πλαγίων (μετά την καταστροφή του παλαιού ναού από τον σεισμό του 1990).



Στο ηρώο πεσόντων Κοινότητας Πλαγίων. Εικονίζονται ο Ελευθέριος Γιαννουλάκης, ο εγγονός του Νίκος Δάλλας και η γραμματέας της Κοινότητας Πλαγίων Κούλα Καραογλάνη τη δεκαετία του 1980.





Ο δάσκαλος Ιωάννης Δάλλας με τον γιο του Νίκο μπροστά στα σκηνικά της θεατρικής σκηνής του Δημοτικού Σχολείου Πλαγίων τη δεκαετία του 1980.


Ο δάσκαλος των Πλαγίων Ιωάννης Δάλλας, εκπρόσωπος σε εθνική γιορτή (πιθανόν στο Πολύκαστρο). Από το αρχείο του κ. Ιωάννη Δάλλα.



Ο δάσκαλος Ιωάννης Δάλλας εκφωνεί τον πανηγυρικό λόγο σε εθνική επέτειο, στο ηρώο πεσόντων της Κοινότητας Πλαγίων στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Από το αρχείο του κ. Ιωάννη Δάλλα.



Ο δάσκαλος Ιωάννης Δάλλας με τους μαθητές του στο Δημοτικό Σχολείο Πλαγίων στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Από το αρχείο του  κ. Ιωάννη Δάλλα.



Γυμναστικές επιδείξεις στο Δημοτικό Σχολείο Πλαγίων τη δεκαετία του 60. Από το αρχείο της κ. Ελένης Δάλλα - Γιαννουλάκη.