Καρροποιείον Ιωάννη Πασατσιφλικιώτη στα Πλάγια (1955). Εικονίζεται ο ίδιος με τη σύζυγό του Αθανασία. (Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Πασατσιφλικιώτη - Κούντιου).
Καρροποιείο του Ιωάννη Πασατσιφλικιώτη στα Πλάγια. (Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Πασατσιφλικιώτη - Κούντιου).
Καρροποιείο του Ιωάννη Πασατσιφλικιώτη στα Πλάγια. (Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Πασατσιφλικιώτη - Κούντιου).
Περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως στα Πλάγια αρχές της δεκαετίας του '60. Διακρίνονται: ο ιερέας Ζαχαρίας Λαπόρδας, ο Κώστας Σβάνος, ο Τάκης Χαλβατζής, ο Γιώργος Πασχαλέρης, ο Αναστάσης Γιουρουκάκης με το λάβαρο, ο Δημήτρης Μουτσάκης με το εξαπτέρυγο, ο Θανάσης Λαπόρδας κ.α. Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Πασατσιφλικιώτη - Κούντιου
Νεανική παρέα στα Πλάγια το Πάσχα του 1949. Υπάρχει ιδιόχειρη σημείωση στο πίσω μέρος της φωτογραφίας: «Ενθύμιον του Πάσχα της 24 Απριλίου 1949. Αθανασία Καράδαγλη». Εικονίζονται από αριστερά: 1η η Όλγα Βαφειάδου, 2η η Αθανασία Καράδαγλη, 3η η Κλεάνθη Πράγκαλη, 4η η Μαρίκα Πράγκαλη, και ο Μανώλης Καράδαγλης. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από τον φωτογράφο των Πλαγίων Ιωάννη Κ. Φωτεινό. Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Κούντιου - Πασατσιφλικιώτη.
Μαθητική παρέλαση το 1971, μπροστά στο κοινοτικό γραφείο στα Πλάγια. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από τον φωτογράφο Γεώργιο Τσαγκαρά. Η πρώτη τριάδα, από αριστερά κατά σειρά: Σοφία Λαμπαδαρίου, Γιάννης Σαββούδης, Αντωνία Πασατσιφλικιώτη. (Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Πασατσιφλικιώτη - Κούντιου).
Γυμναστικές επιδείξεις στο σχολείο των Πλαγίων τη δεκαετία του ΄60. (Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Πασατσιφλικιώτη - Κούντιου).
Ενθύμιο της σχολικής τάξης στα Πλάγια στα μέσα της δεκαετίας του '60. (Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Πασατσιφλικιώτη - Κούντιου).
Μαθητική παράσταση στα Πλάγια τη δεκαετία του '60. (Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Πασατσιφλικιώτη - Κούντιου).
Πλάγια. Η περιοχή των πεύκων και μετέπειτα του νηπιαγωγείου (πριν την ανέγερσή του) τη δεκαετία του 60'. (Απόσπασμα φωτογραφίας από το αρχείο της κ. Αντωνίας Κούντιου - Πασατσιφλικιώτη.)
Μικρές Πλαγιώτισσες στις αρμαθιές με τα καπνά του Γιάννη Πασατσιφλικιώτη, την δεκαετία του 1960. Στο βάθος διακρίνεται η περιοχή των πεύκων όπου δεν είχε χτιστεί ακόμα το νηπιαγωγείο και ο κεντρικός δρόμος (τότε ακόμα χωματόδρομος) που οδηγεί στην Ειδομένη.
Ο χώρος του μνημείου πεσόντων στα Πλάγια τη δεκαετία του 1970, απέναντι από το παλιό γραφείο της Κοινότητας. Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Κούντιου Πασατσιφλικιώτη η οποία και εικονίζεται στη φωτογραφία.
Ο Γιάννης Πασατσιφλικιώτης παίζει μπουζούκι μ' έναν ακόμη Πλαγιώτη έξω από το χωριό. Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Κούντιου-Πασατσιφλικιώτη.
Ο Γιάννης Πασατσιφλικιώτης παίζει μπουζούκι και δυο Πλαγιώτες ξαπλωμένοι... Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Κούντιου-Πασατσιφλικιώτη.
Νεανική συντροφιά στα Πλάγια, στο πλατάνι πίσω από το νηπιαγωγείο, τη δεκαετία του '70.
Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Κούντιου - Πασατσιφλικιώτη.
Πλαγιώτισσες στη Θεσσαλονίκη την 1 Δεκεμβρίου 1948. Από αριστερά: Η Ελένη Στεφανή - Κουτουλάκη, η Χριστίνα Μουτσάκη, καθιστή η Ζωή Καράδαγλη με τη μικρή Άννα Στεφανή, η Αθανασία Καράδαγλη και η Σμαρώ Καράδαγλη. Από το αρχείο της κ. Αντωνίας - Κούντιου Πασατσιφλικιώτη.
Γυναίκες από τα Πλάγια την δεκαετία του '50. Εικονίζονται: με το παιδί στην καρέκλα η Ζωή Καράδαγλη (Παπσανή), πίσω της με την ανοιχτόχρωμη μπλούζα η Κλεάνθη Πράγκαλη, αριστερά της η Αθανασία Καράδαγλη.
Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Κούντιου - Πασατσιφλικιώτη.
Οι σχολικοί αγώνες δημοτικών σχολείων Ν. Κιλκίς διεξάγονταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70 κι έπαιρναν μέρος μαθητές που διακρίνονταν στο σχολείο για τις επιδόσεις τους σε αθλήματα. Στην φωτογραφία βραβείο διάκρισης της Αντωνίας Πασατσιφλικιώτη στο αγώνισμα δρόμου των 60 μέτρων στο γήπεδο της Αξιουπόλεως τον Μάιο 1971. Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Κούντιου-Πασατσιφλικιώτη.
Μετάλλιο που λάμβαναν όσοι μαθητές διακρίνονταν στο αγώνισμα του δρόμου των 60 μέτρων, στους σχολικούς αγώνες δημοτικών σχολείων Ν. Κιλκίς. Από το αρχείο της κ. Αντωνίας Κούντιου-Πασατσιφλικιώτη.
Μαθητική παράσταση στο δημοτικό σχολείο Πλαγίων την 25η Μαρτίου 1970. Εικονίζονται από αριστερά: Ευαγγελία Σακαλάκη, Παναγιώτα Καστελιώτη, Κούλα Καραογλάνη, Ασημένια Τζουρτζουκλή, Αντωνία Πασατσιφλικιώτη. "Λαβωμένος ήρωας" ο Παναγιώτης Πασχαλέρης. Ο "παπάς" δεν αναγνωρίζεται.
Σε δρόμο των Πλαγίων τη δεκαετία 1950, ο Γιάννης Πασατσιφλικιώτης. Η επίδειξη ισορροπίας στο ποδήλατό του (μοναδικό για την εποχή στο χωριό), απαθανατίζεται από τον φωτογράφο Ιωάννη Φωτεινό. Απο το αρχείο των θυγατέρων του Βούλας Ιντζέ - Πασατσιφλικιώτη και Αντωνίας Κούντιου - Πασατσιφλικιώτη.
Μέλη της οικογένειας Χαρίτου Πασατσιφλικιώτη στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Από αριστερά, η Χρυσαφένια Πασατσιφλικιώτη - Σβάνου. Ο Δημήτριος Πασατσιφλικιώτης και η σύζυγός του Γραμματική. Ο Ελευθέριος Πασατσιφλικιώτης. Στο κέντρο η Αθανασία Γραίτσα (πρώην Πασατσιφλικιώτη), η Σούλα Πασατσιφλικιώτη, και ο Χαρίτος Πασατσιφλικιώτης. Τα παιδιά (εγγόνια τους) η Πόπη Λαζάρου, η Βούλα Ιντζέ Πασατσιφλικιώτη, και το μικρό στην αγκαλιά του παππού η Αντωνία Κούντιου - Πασατσιφλικιώτη. Την φωτογραφία την έβγαλε ο Ιωάννης Πασατσιφλικιώτης.
Ο Χαρίτος Πασατσιφλικιώτης γεννήθηκε περί το 1874 στην Αρτάκη της επαρχίας Κυζίκου, στα Μικρασιατικά παράλια της Προποντίδας. Ασχολούνταν με την αμπελουργία. Το 1912 ήρθε στην ελληνική ενδοχώρα και κατατάχθηκε στον ελληνικό στρατό λαμβάνοντας μέρος στους απελευθερωτικούς αγώνες. Το 1922 κατά τους τουρκικούς διωγμούς, κατάφερε μαζί με πλήθος Αρτακινών να αποβιβαστεί στην Θεσσαλονίκη και τελικά να εγκατασταθεί μόνιμα στα Πλάγια. Ήταν γνωστή στους Πλαγιώτες η εμπειρική ικανότητά του να προβλέπει τον καιρό που θα επικρατήσει στη διάρκεια της μέρας. Ασχολήθηκε με την γεωργία. Κατά την βουλγαρική επιδρομή στα Πλάγια την 17η Ιανουαρίου 1944 το σπίτι της οικογένειάς του υπέστη περιορισμένες ζημιές. Με τη σύζυγό του Χρυσαφένια απόκτησαν 5 τέκνα. Ο Χαρίτος Πασατσιφλικιώτης απεβίωσε στα Πλάγια το 1975.
Φωτογραφία και στοιχεία βιογραφίας κ. Αντωνία Κούντιου - Πασατσιφλικιώτη.
Φωτογραφίες της οικογένειας του Χαρίτου Πασατσιφλικιώτη μπορείτε να δείτε και στο αρχείο φωτογραφιών της κ. Πόπης Λαζάρου: