Αρ. φύλλου 3 - Ενημερωτική έκδοση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγίων (Ιανουάριος 2024) [Δεν κυκλοφόρησε]

Το πρωτοσέλιδο του 3ου φύλλου της εφημερίδας του Συλλόγου που τελικά δεν κυκλοφόρησε.


Διευκρινήσεις προς τους αναγνώστες για την διακοπή κυκλοφορίας της εφημερίδας.

Μέχρι σήμερα (20/1/2024) περίμενα κάποια δημόσια ενημέρωση του Δ.Σ. του Συλλόγου για την αιτία διακοπής της εφημερίδας. Αναλαμβάνω ως απλό μέλος του Συλλόγου κι ως υπεύθυνος σύνταξής της εφημερίδας, να ενημερώσω τους 200 και πλέον αναγνώστες μας για την προετοιμασία του 3ου φύλλου, όσο για τον λόγο διακοπής της κυκλοφορίας, που θα κυκλοφορούσε μέχρι την 31/12/2023, τους παραπέμπω στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Μετά την κυκλοφορία του 2ου φύλλου τον Οκτώβριο του 2023, ξεκίνησα να επεξεργάζομαι την ύλη του νέου φύλλου. Βρήκα τίτλο για την εφημερίδα και η ύλη του νέου φύλλου κάλυπτε 10 σελίδες. Παράλληλα με την επεξεργασία της ύλης συνέχισα τη συμπλήρωση της βάσης δεδομένων των αναγνωστών μας με δεκάδες νέες διευθύνσεις emails που προώθησα στην φιλότιμη συνεργάτιδα, μέλος του Συλλόγου, Αλεξάνδρα Ασλανίδου που δημιούργησε λογαριασμό email για τον Σύλλογο και έστελνε τις ανακοινώσεις, τα ευχαριστήρια και την ψηφιακή εφημερίδα μας στους αποδέκτες. 

Να ενημερώσω ότι εκδότης της εφημερίδας ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Μιτικάκης και συντακτική επιτροπή τα παρακάτω μέλη του Δ.Σ.: Μιτικάκης Δημήτριος, Φίλιππος Σακαλάκης, Ξένια Γεωργίου, Γεώργιος Εριφάκης, Παντελής Μιτικάκης, Νικόλαος Στεφιάδης, Ευμορφία (Έμη) Μαυροβουνιώτου.

Τα θέματα που περιείχε το 3ο φύλλο:
Πρωτοσέλιδο: Δράσεις 2023 - Στόχοι 2024. Ευχετήρια κάρτα του Συλλόγου και ανακοινώσεις του Συλλόγου.
Τα θέματα των ανακοινώσεων του Συλλόγου ήταν:
# Οι επαγγελματίες της ενημέρωσης υποδέχθηκαν την εφημερίδα του Συλλόγου μας με ενθαρρυντικά σχόλια.
# Η εφημερίδα μας απόκτησε τον τίτλο «Ακριτική ηχώ».
# Παραλάβαμε τα πρώτα μας τραπεζοκαθίσματα και τον προτζέκτορα.
# Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγίων "Αγία Παρασκευή" ευχαριστεί τον κ. Ιωάννη Παπαδάκη.
#Στα τέλη του 2023 ο αριθμός των μελών και των φίλων του Συλλόγου που μας έδωσαν τις διευθύνσεις e-mails τους ξεπερνά τα 210 άτομα.
# Ματαιώθηκε η εκδρομή που διοργανώσαμε στις περιοχές του Νομού Πέλλας για τον μήνα Οκτώβριο.
# Διοργανώσαμε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 συνάντηση με συγχωριανούς στο χώρο του παλιού σχολείου.
# Πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2023 η εκδήλωση του Συλλόγου μας για την φωταγώγηση των χριστουγεννιάτινων δέντρων στο σχολείο και στην πλατεία.
# Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του Συλλόγου μας.
# Δράσεις του Συλλόγου στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων δρώμενων (ρεπορτάζ και ολοσέλιδο φωτογραφικό υλικό στις σελίδες 2,3 και 6 καθώς και αφίσα με το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου.
# Κατάσταση των στοιχείων επικοινωνίας των μελών του Δ.Σ. στη σελ 4.

Τα θέματα στην ενότητα Πλαγιώτικα επίκαιρα:
# Τα αποτελέσματα του Εκλογικού Τμήματος Πλαγίων στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 για την τοπική αυτοδιοίκηση (ολοσέλιδο ρεπορτάζ στη σελ.4).
# Ρεπορτάζ για την ενημέρωση των αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής Σκρά, Φανού, Πλαγίων, Χαμηλού και Ειδομένης, που έχουν στην κατοχή τους αμπελοτεμάχια με την ποικιλία Τσάπουρνο.
# Παρόντες στις εκδηλώσεις φωταγώγησης των Χριστουγεννιάτικων δέντρων οι κοινοτικοί μας παράγοντες.
# Εκδήλωση προώθησης των τοπικών προϊόντων στο οινοποιείο Σακαλάκη.
# Την 27 Δεκεμβρίου 2023, στο Πολύκαστρο πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων.(Φωτογραφία του νέου Προέδρου της Κοινότητας Πλαγίων Δημήτρη Αν. Μουτσάκη).

Το θέμα στην ενότητα "Αλησμόνητες πατρίδες":
# Το Βογάζκιοϊ της Ανατολικής Θράκης (έρευνα Θ. Μποράκης) στη σελ.7.

Το θέμα στην ενότητα "Διηγήσεις από την ακριτική Παιονία:
# Μόνο στην Ειδομένη ερχόταν ο παγωτατζής…
(Της Βούλας Σπυριδωνίδου – Μαυροβουνιώτη) στη σελ.8.

Το θέμα στην ενότητα "Οδηγίες προστασίας":
# Χιονοπτώσεις. Δύο μικρές αφίσες: α) Φροντίζουμε το περιβάλλον - Δεν είναι χωματερές οι χαράδρες και οι ρεματιές και β) Το ψηφιακό αρχείο του χωριού μας - Ιστοσελίδα ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΠΑΙΟΝΙΑΣ Στη σελ. 9. 

Και τέλος στη σελ. 10, στην ενότητα "φωτογραφικό αρχείο":
# Πλαγιῶτες στὰ τέλη τῆς δεκαετίας τοῦ 1950 στὸ καροποιεῖο τοῦ Γιάννη Πασατσιφλικιώτη στὰ Πλάγια. Φωτογραφία ἀπὸ τὸ προσωπικὸ ἀρχεῖο τῆς κ. Ἀντωνίας Κούντιου - Πασατσιφλικιώτη.

Η ύλη της εφημερίδας ετοιμάστηκε και παραδόθηκε σε ψηφιακό αρχείο μέσω email στον Πρόεδρο πρώτα (που δεν εξέφρασε στην επικοινωνία μας καμία ουσιαστική ένσταση επί της ύλης) και στη συνέχεια σε κάθε μέλος του Δ.Σ. την 29/12/2023 ώστε να εγκριθεί και να κυκλοφορήσει μέχρι την πρωτοχρονιά. Ουδείς από τα μέλη του Δ. Σ. έκτοτε απάντησε στο μήνυμά μου (που περιλάμβανε και εορταστικές ευχές προς τις οικογένειές τους) ενώ επιπροσθέτως ουδέποτε αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα του Συλλόγου η αναγγελία δημοσίευσης του 3ου φύλλου  (αναρτήθηκε στις 20/12/2023 στην ομάδα ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΠΑΙΟΝΙΑΣ) ούτε αναδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου η ευχετήρια κάρτα (δημοσιεύτηκε στις 24/12/2023 στην ομάδα ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΠΑΙΟΝΙΑΣ) που περιλαμβάνονταν στο πρωτοσέλιδο του νέου τεύχους και διανεμήθηκε μέσω email στους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου μας.

Θεόδωρος Π. Μποράκης
20/1/2024