ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - Το Μουσείο Α' Παγκοσμίου Πολέμου - Μάχης Σκρά

    Από την ιστοσελίδα της Αξιούπολης μεταφέρονται τα εξής: Το Μουσείο Α' Παγκοσμίου Πολέμου - Μάχης Σκρά λειτουργεί από τον Μάϊο του 2002 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Η ιδέα της δημιουργίας του Μουσείου ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκρά την οποία με ιδιαίτερη συγκίνηση αγκάλιασε και υλοποίησε ο Δήμος Αξιούπολης.
Η έκθεση του Μουσείου, παρουσιάζει κειμήλια, φωτογραφίες και ιστορικά έγγραφα από το Μακεδονικό Μέτωπο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και από την καθοριστική για τους Έλληνες νικηφόρα μάχη του Σκρά την πασίγνωστη νικηφόρα μάχη της 17ης Μαϊου του 1918 (Μάχη Σκρά), μια από τις σκληρότερες του Μακεδονικού Μετώπου.
Στόχος της δημιουργίας της έκθεσης είναι να αποδώσει φόρο τιμής σ όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να κρατήσουν την πατρίδα μας ελεύθερη αλλά και για να θυμίζει και να παραδειγματίζει όλους εμάς σήμερα και τις επόμενες γενιές αύριο, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία τους!
Μουσείο Σκρά (φωτ. Αφεντουλίδης)
Για να επισκεφτείτε το Μουσείο Α' Παγκοσμίου Πολέμου - Μάχης Σκρά θα πρέπει να προγραμματίσετε ραντεβού με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Επικοινωνία
Τηλ.: 23430 - 31656        
Fax : 23430-31484
e-mail:museumax@otenet.gr
Πληροφορίες: Κατηρτζίδου Στέλλα